צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ

בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 250 ₪

המשך הזמנה
עוגות מוס חלבי

לכל עוגות המוס >>

 

קינוח קליל, מפנק ואלגנטי

עוגות מוס נחשבות מאז ומתמיד לקבוצה האצילית, המפנקת והחגיגית ביותר, והן מותירות הרחק מאחור את אחיותיהן ממשפחת העוגיות. המוס משולבות לרוב במספר סוגי קציפות אווריריות בכפיפה אחת, ומועשרות בשוקולד מריר, חלב או לבן איכותי ותמציות שונות להענקת אופי ייחודי וארומה משכרת.

 

עוגות מוס שוקולד היו פופולריות מאוד בשנות השישים עד השמונים של המאה הקודמת, בשל היותן קינוח קליל ואלגנטי ושאינו מכביד על הקיבה. כיום זוכות המוס לפריחה מחודשת, והן מוגשות במגוון רחב של גרסאות משודרגות הנימוחות בפה, כמו מוס גבינה, מוס ריבת חלב, מוס חלבה וכדומה.

 

קונדיטוריית נוגטין

קונדיטוריית נוגטין מציעה מבחר עשיר של עוגות מוס קלילות ואווריריות, בהן טריקולד קלאסית, פררו רושה, מוס פרלין טראפלס ועוד. אחת מקטגוריית המוס שזכו למוניטין רב היא עוגת עינוגי שוקולד המורכבת ממוס שוקולד עם אוראו ומוס שוקולד עם שבבי מקופלת לבנה.

 

מוצארט מורכבת ממוס שוקולד מריר בלגי משובח, קרם גנאש לבן ומרנג אגוזים, ועוגת גליליות המורכבות מגליליות מלאות בשמנת מתוקה ומשכבות מוס שוקולד. 

 

תשעה מכל עשרה אנשים אוהב מוס. והעשירי? כנראה עדיין לא פגש את המוס הנכון. אנחנו יכולים להתבדח על כך, אבל למרות שברור שמזון (וקינוחים במיוחד) הם עניין של טעם, באופן מפתיע למדי, נראה כי המוס הם סוג מסוים של קונצנזוס, מאחר ונדיר לפגוש אדם שלא יתפתה לפרוסת מוס (אפילו קטנטנה), גם לאחר ששבע מארוחה מלאה. וכשעוגת המוס נעשית על ידי קונדיטוריה המתמחה במאפים ובקינוחים מיוחדים, כמו נוגטין, למשל, פרוסה אחת אף פעם איננה מספיקה! תשמרו את המחשבות על הדיאטה למחר, כי היום אנחנו מנסים להבין מהו הקסם המסתתר מאחורי המוס, ולמה, אף פעם, לא נצליח לסרב לפרוסה מהעוגה הקסומה הזאת.

 

הקסם מתחיל במרקם

להבדיל ממרבית העוגות האחרות, אשר כבודן (על צלחת הקינוחים) במקומן מונח, המרקם של המוס הוא אוורירי, קל ודחוס הרבה פחות. כך שכשאתם מגישים מזלג ועליו חתיכת מוס, לרוב, התחושה היא שאתם נוגסים בענן מתקתק (אבל לא מתוק מידי, שכן, גם זה מאפיין משותף למרבית עוגות המוס - הן, אף פעם, לא מתוקות מידי, אלא תמיד מתוקות בדיוק במידה הנכונה). אותה נגיסה ראשונה משחררת במוחכם דופאמין, שהוא המוליך העצבי שהמוח משחרר בעת שאנחנו מאוהבים, כך שזה לא מפתיע שפתאום משתלטת על גופכם תחושה מדהימה. לכן, גם מבחינה ביולוגית, אפשר, באופן וודאי לגמרי, לומר, שאנחנו פשוט מאוהבים במוס!

 

למה, בעצם, כולם אוהבים עוגות מוס?

בניגוד לסוגי עוגות אחרות, מכינים מוס כשחומרים השולטים בהן משתנים. חלק מהמוס מבוססוים על גבינה, אחרים מבוססוים על שוקולד או שילובים בין סוגי שוקולד שונים, אחרות מבוססות על פירות, ריבת חלב, חמאת בוטנים, אגוזים ו... אין סוף אפשרויות. כך, שבעצם, מי שמעדיף קינוחים על בסיס פירות, עשוי להתאהב בעוגת פטל ושוקולד לבן, חובבי השוקולד המושבעים ידבקו בפרלין טראפלס (או במוצארט) ואילו אוהבי הגבינה ייהנו מפרוסת מוס לוטוס או ממוס גבינה קלאסית, אבל בשורה התחתונה, כולם אוהבים את עוגות המוס!